UCPR spune ca nu exista etichete care sa ateste originea carnii de curcan cu reziduuri de antibiotic
Potrivit UCPR, carnea de curcan la care se face referire a fost exportata la jumatatea anului 2012, fiind prelevate probe de la raft din preparatele din carne abia dupa 7 luni.
"Importul a fost realizat de catre un trader care a vandut-o apoi unui procesator de carne de curcan din Germania, care prelucreaza carne de curcan si de la alti furnizori. (...) Producatorii de carne de curcan din Romania sunt supusi controalelor permanente ale ANSVSA si in anul 2012, in urma analizelor, nu s-au gasit probe care sa ateste existenta reziduurilor de antibiotice in carne", mai arata uniunea.
UCPR precizeaza ca antibioticele sunt permise in UE doar pentru tratamente curative, nu pentru a fi folosite in mod sistematic in cresterea pasarilor.
ANSVSA a fost auditata in luna februarie 2013 de catre Comisia Europeana si i-au fost validate rezultatele din anul 2012, pe capitolul reziduuri, respectiv la peste 5.000 de probe analizate, mentioneaza uniunea.
Vicepresedintele ANSVSA, Vladimir Manastireanu, a declarat ca ar fi ajuns in Germania carne de curcan cu reziduuri de antibiotic de la o ferma din Romania, fiind trimisa o notificare in acest sens prin Sistemul Rapid de Alerta.
Citeste si:
Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »
Te-ar putea interesa și: