Basescu a fost intrebat daca in acest moment, dupa ce a constatat reactia populatiei in cazul masurilor de austeritate, ar mai lua aceleasi masuri precum cele din 2010.

"Fara ezitare, daca ar fi in interes national nu as ezita. Marea problema a ceea ce v-am descris ca am simtit este legata de faptul ca oamenii au fost dezinformati. Si acum mi-ar fi foarte greu, desi am toata analiza facuta, sa le arat ce s-ar fi intamplat daca nu luam acele masuri. Nu ar crede nimeni pentru ca... sau nu ar fi dispus nimeni sa asculte. Dar daca am fi din nou in situatia din 2010 din mai, pe care noi o prefigurasem inca din februarie, cand au aparut cifrele trimestrului IV 2009, daca as fi din nou in acea situatie, as sacrifica fara sa ezit popularitatea, voturi si - de ce nu - guverne. Pentru ca in situatii de criza nu e obligatoriu sa dormi cu un guvern patru ani, guvernele se pot schimba si la sase luni, dar sa reuseasca sa impinga lucrurile inainte in restabilirea echilibrelor macroeconomice", a sustinut seful statului.

El a afirmat ca saptamana viitoare va fi prezent la mai multe emisiuni televizate, dar a vrut sa faca declaratia de presa "inainte de Saptamana Mare, cand oamenii sunt mai dispusi sa asculte".

"Am sentimentul ca mi-am facut datoria ca presedinte, si chiar daca m-au durut si injuraturile si fluieraturile, sunt linistit. Romania este din nou capabila sa-si reia cresterea economica durabila", a mai declarat Basescu.

Sursa foto: http://www.presidency.ro/?_RID=fdet&id=3689