Numarul total de animale sacrificate si greutatea in carcasa au crescut in martie fata de februarie, cu exceptia bovinelor, iar compararativ cu luna corespunzatoare de anul trecut s-au consemnat cresteri pe toate categoriile transate, mai putin la pasari, potrivit Institutului National de Statistica.
In luna martie 2013, fata de luna precedenta, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut la bovine, iar la porcine, ovine si caprine si pasari au crescut, relateaza Mediafax.

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 2,0%, respectiv cu 8,7%. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate a ramas constant, iar greutatea in carcasa a acestora a crescut cu 0,5%. In luna martie 2013, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a fost de 18,4% din totalul sacrificarilor de bovine.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 4,6%, respectiv cu 4,0%. In luna martie 2013, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 91,3% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 16,3%, respectiv cu 16,8%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut de 5,3 ori, respectiv de 3,6 ori. Taierile in unitatile industriale specializate, care au o pondere de 6,7% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine si greutatea in carcasa a acestora au crescut de 18,0 ori, respectiv de 6,8 ori.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 9,1%, respectiv cu 7,4%. In unitatile industriale specializate s-au realizat 85,0% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au crescut atat la numarul de pasari sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 9,1%, respectiv cu 7,8%.

Comparativ cu luna martie 2012, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut la pasari, iar la bovine, porcine si ovine si caprine au crescut.

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 8,9%, respectiv cu 4,0%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 10,0%, respectiv cu 2,6%.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 4,6%, respectiv cu 9,8%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 11,5%, respectiv cu 15,4%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 61,8%, respectiv cu 50,3%. Sacrificarile de ovine si caprine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 12,2%, respectiv cu 13,0%.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 7,2%, respectiv cu 8,3%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri atat la numarul pasarilor sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 1,0%, respectiv cu 2,5%. Greutatea medie a pasarilor sacrficiate este de 1,6 kilograme.

In lunile analizate greutatea medie in carcasa la animalele si pasarile sacrificate, prezinta usoare oscilatii.

In perioada martie 2012 – martie 2013, cele mai mari cresteri ale greutatii in carcasa s-au inregistrat in lunile decembrie si aprilie la porcine, respectiv la ovine si caprine, cand au loc sacrificarile traditionale ocazionate de sarbatorile de Craciun si Paste.

INS nu prezinta date privind numarul de sacrificari si greutatea in carcasa a cabalinelor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri