Aproape toti romanii au beneficiat de analize medicale in valoare de 171 de milioane de euro in urma cu cinci ani, in baza celebrului program demarat de Eugen Nicolaescu. Nici pana in ziua de azi nu s-a facut public „bilantul“ sanatatii romanilor, noteaza Adevarul.ro.

Ministrul de atunci, Eugen Nicolaescu, a prelungit acest program pana la finele anului 2008. In acesti doi ani, s-au cheltuit aproximativ 171 de milioane de euro.

Partea buna e ca oamenii au avut acces gratuit la servicii medicale ce i-ar fi costat bani buni, iar multi romani nu isi permit sa plateasca analize pentru a-si verifica starea de sanatate.

Partea proasta e ca au trecut cinci ani si inca nu se stie exact pe ce s-au cheltuit banii, care sunt concluziile dupa finalizarea programului sau care sunt factorii de risc pentru bolile cu impact major asupra populatiei. Pe scurt, rezultatele acestui program de evaluare a starii de sanatate a populatiei nu au fost centralizate si analizate in asa fel incat sa poata fi trase concluzii si pentru a se face o strategie de prevenire.

Cititi mai multe pe Adevarul.ro.

Sursa foto: captura adevarul.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
DIICOT: Din analize a rezultat profilul Alexandrei Macesanu