Volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a scazut cu 4,1% in trimestrul I din 2013, comparativ cu perioada similara a anului trecut, iar volumul lucrarilor de constructii noi s-a diminuat cu 15,2%, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), publicate de Mediafax.
Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de reparatii capitale (47,9%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (12,9%). Lucrarile de constructii noi au scazut cu 15,2%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor a crescut la cladirile rezidentiale si la cele nerezidentiale, cu 23,2%, respectiv cu 3,4%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor a scazut cu 10,4%.

In trimestrul I din 2013, comparativ cu trimestrul corespunzator al anului precedent, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, s-a diminuat cu 5,1%, scadere evidentiata la lucrarile de constructii noi (13,5%). La lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente s-au inregistrat cresteri cu 50,4%, respectiv cu 7,3%.

Pe obiecte de constructii s-au inregistrat cresteri la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale, cu 21,1%, respectiv cu 5,1%. Constructiile ingineresti au scazut cu 12%.

In luna martie 2013, volumul lucrarilor de constructii a crescut fata de februarie 2013, ca serie bruta cu 28,8%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,7%. La lucrarile de constructii noi volumul lucrarilor s-a majorat cu 34,1%, la lucrarile de reparatii capitale cu 23,5% si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 18,4%.

Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri la cladirile nerezidentiale (43,4%) si la constructiile ingineresti (29,5%). La cladirile rezidentiale a avut loc o scadere cu 0,5%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 1%, crestere evidentiata la lucrarile de reparatii capitale (21,6%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (11,7%). Constructiile noi au scazut cu 5,6%.

Pe obiecte de constructii, s-au inregistrat cresteri la cladirile nerezidentiale si la constructiile ingineresti cu 1,4 %, respectiv cu 1,2%. Cladirile rezidentiale au scazut cu 0,7%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri