Peste 10.000 de angajati ai companiilor si regiilor de stat ar urma sa fie disponibilizati pana in 2018 prin aplicarea planurilor de disponibilizare, numarul estimat al persoanelor care vor beneficia astfel de plati compensatorii fiind indicat chiar intr-un document guvernamental.
Documentul este anexat ordonantei de urgenta privind protectia angajatilor disponibilizati, aprobata recent de Guvern, si a fost discutat si in Comisia pentru Munca de la Senat.

"Comisia pentru munca a avut in atentie, in mod deosebit, Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgentã a Guvernului nr.36/2013 privind aplicarea in perioada 2013-2018 a unor masuri de protectie sociala acordata persoanelor disponibilizate Sprin concedieri colective efectuate in baza planurilor de disponibilizare care stabileste principalele masuri de protectie sociala de care beneficiaza persoanele disponibilizate prin concediere colective. Astfel, s-a estimat ca, in urma aplicarii planurilor de disponibilizare din cadrul societatilor nationale, regiilor autonome, companiilor nationale si societatilor comerciale cu capital majoritar de stat, precum si a societatilor comerciale si a regiilor autonome subordonate autoritatilor administratiei publice locale, numarul beneficiarilor acestor masuri de protectie va fi in jur de 10.500 de persoane", se arata in comunicatul Comisiei, citat de Mediafax.

Guvernul va incepe un program de disponibilizare de angajati din 16 companii din sectorul energetic, in baza unor proiecte de restructurare si reorganizare care vor fi aplicate in intervalul 2013-2018, salariatii concediati urmand sa beneficieze de plati compensatorii si venit lunar de completare.

Premierul Victor Ponta a sustinut atunci ca Guvernul doar prelungeste protectia angajatilor din companii de stat adoptata in 2006 si nu va disponibiliza personal, dar ulterior i-a cerut ministrului Vosganian sa retraga proiectul de ordonanta de pe site, iar Guvernul a anuntat ca nu sustine proiectul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri