"Tot vorbim de asociatii si vorbim de cativa ani buni. Haideti sa gasiti o alta solutie privind asocierile. Toti vorbim de asocieri, vorbim, vorbim, vorbim. Romanul nu are gena de asociere. Are gena pomenii. Oricat ati incerca, unde-s doi, deja-s prea multi", a spus Baciu la evenimentul la care participa si comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, alaturi de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Baciu a afirmat ca trebuie gasita alta metoda de stimulare a comasarii terenurilor agricole.

"Grupuri de producatori, de cooperative, s-au facut atatea. Cate functioneaza? S-au gasit doi-trei, s-au uitat la televizor, au vazut Viata Satului si gata. Nu functioneaza niciuna. Gasiti alta solutie", a spus reprezentantul patronatului.

Comisarul Ciolos l-a rugat pe Baciu sa vina cu solutii pentru comasarea terenurilor pana nu este prea tarziu.

"E foarte simplu matematic. Cand ai o tona si te duci si negociezi pretul ai o putere, cand ai 100 de tone ai alta putere. Nu doar Franta este bine organizata. In Danemarca in sectorul de lapte 80% din producatori sunt membri ai unei cooperative, in Olanda 75-80%, in Spania cam 50% din toti agricultorii din toate sectoarele sunt in asociatii", a mai spus Ciolos.