Premierul Victor Ponta a reactionat la declaratiile directorului E.ON Romania, conform caruia compania va renunta la proiectele de productie a electricitatii din surse eoliene daca Guvernul va modifica legislatia, aratand ca nici la cazinou nu poti castiga atat de mult ca din investitiile in energie. Nici seful ANRE nu a scapat de criticile primului ministru.
Ponta a raspuns astfel intrebat de jurnalisti cum comenteaza declaratia directorului general E.ON Romania, conform caruia compania va opri investitiile in energia verde deoarece legislatia romaneasca s-a transformat "intr-un cazinou" prin schimbarile efectuate.

"Nu, investitiile s-au transformat intr-un cazinou, nici la cazinou nu poti sa castigi atat de mult", a spus Ponta, citat de Mediafax.

E.ON Romania, din grupul german de utilitati E.ON, va renunta la proiectele de productie a electricitatii din surse eoliene, daca Guvernul va modifica legislatia in domeniu, a declarat, miercuri, directorul general al companiei, Frank Hajdinjak.

"Depinde foarte mult de schimbarea legii pentru sprijinirea energiilor regenerabile. Daca legislatia va fi modificata asa cum s-a anuntat, renuntam", a afirmat Hajdinjak.

Compania are proiecte eoliene de 120 MW in regiunea Moldovei.

Guvernul vrea sa modifice legislatia referitoare la sprijinul energiilor verzi, cu aplicabilitate din iunie. Principala prevedere este amanarea incasarii de catre companiile de energie regenerabila a unei parti din ajutorul de stat.

Pontra catre seful ANRE: Sa isi faca treaba si sa ne dea sfaturi mai putine!


Premierul Ponta i-a transmis sefului ANRE sa isi faca treaba si sa dea mai putine sfaturi, dupa ce acesta a afirmat, la o conferinta de presa, ca autoritatile trebuie sa fie preocupate in special de veniturile populatiei, nu de mentinerea la un nivel jos, pe baze "nesustenabile", a preturilor energiei.

"Toata lumea e foarte buna la dat sfaturi. Domnul presedinte de la ANRE e bun la sfaturi. Eu astept de la el sa aiba grija sa aplice regulile europene, ca inca la ANRE vad ca, in afara de energie eoliana, ei nu stiu altceva. Sa isi faca treaba si sa ne dea sfaturi mai putine !", a spus Ponta.

Autoritatile trebuie sa fie preocupate in special de cresterea veniturilor populatiei, nu de mentinerea la un nivel jos, pe baze "nesustenabile", a preturilor energiei, a declarat, miercuri, presedintele ANRE, Niculae Havrilet, la conferinta "MEDIAFAX Talks about Energy".

"Este pretul energiei prea mare sau veniturile prea mici? (...) In mod normal, guvernele ar trebui sa se ingrijeasca mai degraba de cresterea veniturilor populatiei, iar nu de mentinerea la un nivel jos, pe baze nesustenabile, a preturilor energiei. Preturile mici ale energiei ii avantajeaza doar pe consumatorii cu venituri mari", a afirmat seful Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

Potrivit acestuia, proiectul guvernului de liberalizare a preturilor energiei si gazelor va putea fi considerat un succes atunci cand vor putea fi identificati consumatorii vulnerabili, cu venituri mici, si se vor gasi modalitati de sprijinire a acestora la plata facturii la energie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri