FNGCIMM ar putea reduce comisioanele sau creste ponderea garantiilor pentru IMM-urile inovative

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) ar putea reduce comisioanele sau creste ponderea garantiilor pe care le acorda pentru a sustine IMM-urile din diverse secotare, precum cele inovative sau care genereaza valoare adaugata suplimentara.

"Ne-am propus pentru urmatoarea perioada dezvoltarea de noi produse care sa sustina diverse sectoare ale IMM-urilor, cu preponderenta cele foarte inovative sau care genereaza valoare adaugata suplimentara. Ma gandesc la reducerea unor comisioane practicate sau modificari ale ponderii garantiilor pe care le acordam", a declarat vineri Claudiu Stanescu, consilier al presedintelui FNGCIMM, la conferinta la conferinta Mediafax Talks about Banking.

El a aratat ca Fondul ar putea indentifica, impreuna cu bancile, zonele care au prezentat unele probleme din perspectiva influentei crizei pentru IMM-uri sau care au inregistrat un risc pe o anumita zona. FNGCIMM vrea sa gaseasca o solutie prin care atat creditarea pe zona IMM-urilor, cat si garantarea pe care o acorda sa reprezinte un pas spre relansarea economiei.

"De asemenea, cererea de credit a companiilor s-a mentinut constanta in primele trei luni din acest an, dar anticiparile pentru perioada urmatoare nu sunt optimiste. Si la IMM-uri s-a inregistrat o constanta a cererii de credite, dar s-a intamplat pe fondul unei contractii puternice a cererii de credite pe termen lung, pentru investitii", a precizat Stanescu.

El a adaugat ca in primele patru luni creditele garantate pentru investitii reprezinta doar 13%, fata de putin peste 30% in perioada similara a anului trecut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri