"Decizia este de a se introduce aceasta cota redusa la TVA la paine. In cursul acestei luni, dupa discutiile cu Fondul Monetar International, se va lua decizia de a introduce aceasta cota redusa de TVA la paine", a spus secretarul de stat.
Intrebat daca s-au gasit sumele necesare cerute de FMI pentru a compensa reducerea de TVA la paine, Manolescu a afirmat ca "sunt discutii", iar o parte din fonduri vor proveni din "cresterea conformarii" (la plata - n.r.) si dintr-o colectare mai buna a taxelor.
El ar afirmat ca "ideal" ar fi sa fie promovata o ordonanta de Guvern prin care sa fie modificat Codul Fiscal.
"Tine pana la urma de o decizie politica si de o discutie cu Fondul Monetar International pentru a agrea acest lucru. Doar textele sunt pregatite, iar din punct de vedere tehnic conditiile sunt indeplinite. Ramane doar sa fie luata decizia", a mai spus Manolescu.
Premierul Victor Ponta a declarat la jumatatea lunii mai ca pentru proiectul de reducere a TVA la paine va trebui sa se aloce 250 de milioane de lei, Fondul Monetar International transmitand Guvernului sa aloce acesti bani din alta parte si sa nu mearga doar pe ideea ca ii va recupera din evaziunea fiscala.