Specialistii din energie sustin ca realizarea unei noi centrale pe Dunare, anuntata de premierul Ponta, nu ar fi rentabila, de vreme ce Romania are excedent de energie, iar o astfel de investitie s-ar ridica la sute de milioane de euro, scriu jurnalistii de la Adevarul.ro.
Ponta a anuntat realizarea unei noi hidrocentrale pe Dunare, in cooperare cu Bulgaria, dar aceasta nu are nicio sansa de realizare, in conditiile in care consumul de energie a scazut puternic, iar investitia necesita fonduri de sute de milioane de euro pe care Hidroelectrica nu le are. Planurile sunt mai vechi si au fost resuscitate de cateva ori in ultimii ani.

In 2009, Adriean Videanu, ministrul de atunci al Economiei, arata si care ar fi posibilele locatii: Turnu Magurele, Calarasi sau Macin. Prima ar fi trebuit sa aiba 440 MW, a doua 265 MW, in vreme ce la Macin ar fi urmat sa fie ridicat un colos de 2.400 MW.

Citeste mai mult despre acest subiect pe Adevarul.ro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri