Intrebat despre faptul ca i-a cerut presedintelui Senatului sa il reprezinte in Croatia, Basescu a spus: "L-am rugat sa ma inlocuiasca nu pentru ca ma duc la vreo nunta, dar pentru ca am treaba. Luni vom lansa raportul Comisiei prezidentiale cu Strategia pentru agricultura pana in anul 2030. Si e o munca de aprope trei ani a peste 20 de oameni dedicati agriculturii si vreau sa pregatesc bine acest moment, pentru ca vom lasa in dezbatere publica timp de 30 de zile, dupa care va deveni definitiva", a spus Basescu.

In aprilie 2013, presedintele Basescu a reactivat Comisia prezidentiala pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii in Romania.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat luni, 22 aprilie a.c., Decizia privind reluarea activitatii Comisiei prezidentiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii in Romania. Comisia urmeaza sa finalizeze raportul privind politicile publice de dezvoltare a agriculturii pana la data de 30 iunie 2013, cand, potrivit, deciziei, isi va inceta activitatea", se arata intr-un comunicat din aprilie al Administratiei prezidentiale.

Comisia a fost infiintata de catre Traian Basescu in iulie 2009, fiind condusa atunci de catre Dacian Ciolos, in prezent comisar european pentru Agricultura.