Capitala Romaniei va avea un sistem automatizat modern de dirijare a traficului, care va fi implementat pana in toamna anului viitor, in valoare de peste 20 milioane de euro, a declarat luni, pentru Rompres, seful serviciului directiei de sistematizare a circulatei si autorizare transport urban din Primaria Capitalei, Sorin Luchian.

"Acest sistem va fi implementat pe axa Nord -Sud a Capitalei, inelul central al orasului, circa 100 de intersectii centrale urmand sa fie conectate la un computer central si speram sa fie gata in toamna anului viitor. Chiar azi vom avea o intalnire cu cei care asigura consultanta pentru a ne oferi o prima hartie in vederea alegerii celui care va executa lucrarile", a precizat Luchian, cu ocazia conferintei dedicate sistemelor inteligente de management al transportului, organizata la Bucuresti.

Potrivit oficialului primariei, noul sistem va introduce posibilitatea optimizarii timpului de semaforizare si de iesire sau intrare in intersectii.

Sistemul va avea trei componente: un centru computerizat de control, care va fi administrat in cooperare cu Politia Capitalei, un sistem bazat pe coordonare satelitara de localizare in trafic pentru 300 de mijloace publice de transport care sa poata circula cu prioritate si camere de luat vederi, care sa supravegheze traficul.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare /BERD/ va finanta acest proiect, in valoare de 20,6 milioane de euro, consultanta financiara fiind asigurata de un consortiu format din companiile WSP si Trapec.

Cinci firme au depus deja oferte precalificante pentru realizarea proiectului - Siemens Austria, Thales Franta, consortiile formate de companiile Telvent - GMP, Peek - Delkan - Imtech Swarco si UTI castigatorul urmand sa fie anuntat in septembrie.

"Primaria doreste sa implementeze si un sistem de fibra optica in Bucuresti pentru transferul informatiilor si un sistem de informare a cetatenilor, care va fi implementat in curand", a precizat oficialul Primariei.

Sorin Luchian a spus ca in circa doua luni se va finaliza implementarea sistemului integrat de taxare la nivelul RATB, implementat de compania UTI.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri