Rata de absorbtie curenta a fondurilor europene a ajuns la peste 19% la data de 5 iulie, dupa ce Romania a transmis Comisiei Europene documentele pentru rambursarea a inca 135 de milioane de euro prin intermediul Programului Operational Sectorial Transport (POS Transport).
Astfel, valoarea totala a fondurilor solicitate Comisiei pentru rambursare prin intermediul POS Transport este de peste 655 de milioane de euro, noteaza Mediafax.

"Suma solicitata pentru a fi rambursata prin intermediul celor sapte programe operationale ajunge astfel la aproximativ 3,7 miliarde de euro in prezent, un avans substantial, care ne ajuta sa acoperim riscul de dezangajare automata a fondurilor europene", a declarat intr-un comunicat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

La inceputul lunii februarie, Comisia Europeana a decis reluarea platilor pentru Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane, iar rata de absorbtie curenta a ajuns la 16,62% in prezent pe acest program.

La sfarsitul lunii aprilie, Comisia a reluat platile pentru Programul Operational Regional, iar rata de absorbtie curenta la nivelul acestui program a ajuns la aproape 33%.

Suma rambursata Romaniei de catre Comisia Europeana este de aproximativ trei miliarde de euro, nivel care reprezinta 15,30% din fondurile alocate de Uniunea Europeana.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri