Presedintele Traian Basescu a declarat ca Franta si Germania au acordat sprijin Romaniei, la Bruxelles, in vederea obtinerii incheierii noului acord de asistenta financiara cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International.
"Tin sa incep prin a va multumi mult pentru sprijinul pe care Franta, alaturi de Germania, ni l-au dat zilele trecute la Bruxelles sa obtinem un nou acord de asistenta cu UE si Fondul (Fondul Monetar International - n.r.)", a afirmat presedintele Basescu, la inceputul intrevederii de la Palatul Cotroceni cu premierul Frantei, Jean-Marc Ayrault.

Presedintele Traian Basescu l-a primit joi dupa-amiaza la Palatul Cotroceni pe premierul Frantei, Jean-Marc Ayrault, la inceputul vizitei sale oficiale de doua zile in Romania, informeaza Mediafax.

Premierul Victor Ponta a declarat, vinerea trecuta, ca a avut o discutie cu presedintele Traian Basescu, joi seara, pe marginea scrisorii privind un nou acord cu FMI si Comisia Europeana, el mentionand ca tot joi a fost trimisa scrisoarea catre Comisie.

"Ieri am trimis scrisoarea catre Comisie (...) Am discutat despre acordul cu FMI si cu Comisia Europeana", a declarat premierul.

El a afirmat ca decizia de a avea un nou acord cu CE si FMI este una asumata de Guvern, guvernatorul BNR si presedinte.

"Decizia de a avea un nou acord cu CE si FMI e o decizie pe care o asumam cu totii, si guvernatorul BNR si Guvernul si presedintele (...) Am si trimis scrisoarea, a fost aprobata de toata lumea, de guvernator, de Guvern si de presedinte si ministrul de Finante, domnul Chitoiu si cu guvernatorul au semnat deja scrisoarea catre Comisia Europeana si catre FMI", a sustinut Ponta.

El a mai precizat ca este vorba de un nou acord de tip preventiv.

Guvernul va incepe in aceasta luna negocierile cu Fondul Monetar International (FMI) pentru incheierea unui nou acord de tip preventiv, a anuntat joi premierul Victor Ponta, dupa ce Consiliul Director al FMI a avizat, saptamana trecuta, cu trei derogari, ultimele evaluari cu Romania.

Autoritatile au precizat anterior ca doresc ca noul acord sa fie incheiat pentru o perioada de doi ani.
Surse guvernamentale afirmau miercuri ca este posibil ca oficialii Comisiei Europene sa nu mai doreasca sa participe la un nou astfel de acord.

Acordul Romaniei cu FMI si UE, in valoare de 5 miliarde de euro, a fost tratat de autoritatile romane ca preventiv, fara sa fie trase fonduri.

Intelegerea a fost parafata in primavara anului 2011, in continuarea acordului inceput in 2009, si trebuia sa se incheie in martie 2013. Board-ul FMI a aprobat in martie cererea autoritatilor romane de extindere cu trei luni a acordului, panã la sfarstul lunii iunie, astfel incat Guvernul sa aiba timp sa reducã arieratele si sã adopte masuri de imbunãttire a managementului companiilor de stat.

Directorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde, se va afla in vizita in Romania in perioada 15-16 iulie, urmand sa sustina la Bucuresti un discurs despre identificarea unei "noi paradigme de crestere" economica in regiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri