Georgescu, BNR: Deficitul de cont curent ar putea cobori sub 2%

Deficitul de cont curent al Romaniei se va incadra in acest an in limita a 4% din PIB, ajungand probabil in jur de 2% cel mult, apreciaza prim-viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Florin Georgescu.

"Una dintre problemele pe care le-a avut Romania, cea legata de soldul contului curent, dispare in 2013, vom fi in limita a 4%, probabil in jur de 2% cel mult", a declarat joi Georgescu la un seminar pe tema supravegherii pietelor financiare in Uniunea Europeana, organizat la BNR, potrivit Mediafax.

Contul curent al balantei de plati a avut in primele 5 luni un excedent de 314 milioane euro, fata de un deficit de 2,28 miliarde euro in aceeasi perioada din anul 2012, pe fondul reducerii deficitului balantei comerciale si al veniturilor, respectiv surplusului inregistrat de balanta serviciilor.

Deficitul balantei comerciale a scazut cu 1,47 miliarde euro, la venituri scaderea a fost de 502 milioane euro, iar balanta serviciilor a avut un surplus de 783 milioane euro, fata de un deficit de 18 milioane euro.

Investitiile straine directe au totalizat 414 milioane euro, de la 656 milioane euro in perioada ianuarie - mai 2012.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri