Firmele mici si mijlocii reprezinta solutia pentru reducerea somajului in randul tinerilor, o problema din ce in ce mai grava in Romania, in conditiile in care multinationalele angajeaza doar tinerii foarte bine pregatiti, a declarat ministrul Muncii, Mariana Campeanu.
Premierul Victor Ponta i-a felicitat, potrivit Mediafax, pe reprezentantii IMM-urilor, glumind "amar", ca rezista si supravietuiesc in pofida "eforturilor facute fara voie" de guvernele din ultimul timp ca acestea sa nu mai existe, el subliniind astfel faptul ca politica fiscala le-a fost nefavorabila acestora.

"Ma gandeam ca ar trebui sa incep cu o gluma amara, dar sper totusi sa vedeti partea placuta din ea: va felicit ca, in ciuda eforturilor guvernelor, inca mai supravietuiti. Sunteti extrem de rezistenti si toate guvernele din ultimul timp cred ca au facut fara voie, nu cu voie, toate eforturile ca dumneavoastra sa nu mai existati. Cand vad aceste cifre, ca au rezistat companiile, unele chiar s-au dezvoltat, e un semn bun. Nu inseamna ca pornim ca inainte de '89, adica mai merge, mai puteti rezista la niste taxe, impozite si controale", le-a spus primul-ministru participantilor la un eveniment in cadrul caruia s-a lansat Carta alba a Intreprinderilor Mici si Mijlocii (IMM).

In acest context, seful Guvernului a precizat ca restructurarea ANAF are ca obiectiv diminuarea marii evaziuni fiscale si controlul nejustificat al societatilor care platesc taxe si impozite cu regularitate.

"Nu am inteles niciodata - si acum, uite, am ajuns prim-ministru ca sa pot eu sa schimb daca tot nu am inteles -de ce, in Romania, firma care plateste impozit este cea mai controlata si de ce firma care, vorba romanului «el e fraier si-si declara veniturile», pe aia ne ducem sa-i mai luam ceva si la aia vine si Garda Financiara, vine si Administratia Financiara si inca sapte, nu mai vorbesc de cate alte institutii. Motiv pentru care, cand am pornit la restructurarea ANAF, eu am pornit tocmai de la aceasta idee, a unui om care n-a lucrat la Finante, ca daca-i intrebi pe cei de la Finante, nu se poate schimba niciodata nimic, si care incearca sa traiasca in viata reala", a spus Ponta.

In viziunea sa, noua Directie Antifrauda trebuie sa-si orienteze controalele catre zonele cunoscute de evaziune fiscala, respectiv la comerciantii de alcool, fructe, legume si petrol.

"Cred ca asta este rolul unei Directii Antifrauda, nu sa fugareasca fiecare mica intreprindere, ci sa vada unde pierdem miliarde de lei, de euro", a spus premierul, el adaugand si faptul ca doreste ca societatile care s-a dovedit a fi cinstite sa fie controlate o data la trei ani, nu la trei luni sau la trei zile.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri