Premierul Victor Ponta a solicitat Secretariatului General al Guvernului ca in fiecare joi, dupa sedinta obisnuita a Guvernului, sa verifice cu ministerele forma in care actele normative au fost aprobate in Guvern cu o zi inainte, pentru a nu mai aparea "neconcordante" cu forma din Monitor.
Pana in prezent, Secretariatul General al Guvernului (SGG) a organizat, de regula, in ziua de luni a fiecarei saptamani, o sedinta tehnica de pregatire a sedintei de guvern, in care sunt stabilite actele normative care vor fi discutate in sedinta saptamanala a Guvernului, programata de obicei pentru ziua de miercuri.

Surse guvernamentale au declarat insa ca premierul a solicitat ca toate actele si forma convenita in Guvern sa fie verificate intr-o alta sedinta tehnica, organizata in ziua de joi de catre SGG si reprezentantii ministerelor.

"Primul-ministru a solicitat in mod expres organizarea unei astfel de sedinte tehnice, in care sa se stabileasca in mod clar actele adoptate si forma lor finala din sedinta Guvernului, pentru a nu mai aparea neconcordante sau neclaritati intre ceea ce a fost convenit de Executiv si ce ajunge sa se publice in Monitorul Oficial", au aratat sursele citate.

In urma cu o luna, Guvernul a anuntat ca a decis, prin ordonanta de urgenta, sa aplice un impozit de 85% angajatilor cu functii de conducere sau persoanelor care sunt numite in calitate de membru in consilii de conducere din cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) si din cadrul autoritatilor reorganizate prin infiintarea ASF.

Agentia MEDIAFAX a anuntat insa ca forma ordonantei publicata in Monitorul Oficial introduce, prin derogare de la Codul Fiscal, o cota de impozit pe venit de 85% pentru veniturile reprezentand salarii/indemnizatii/sume compensatorii acordate, in conditiile legii, cu ocazia incetarii contractului de munca, raportului de serviciu sau mandatului, angajatilor cu functii de conducere sau persoanelor care sunt numite in calitate de membru "in consilii de administratie si consilii de conducere", forma care permitea ca impozitul sa fie aplicat nu doar la nivelul ASF, ci atat in toate companiile si autoritatile de stat, cat si in mediul privat.

Initial, premierul Ponta a afirmat ca, asa cum stie el, impozitarea se aplica doar pentru membrii fostelor trei comisii, pentru ca ulterior sa arate ca inspectorii guvernamentali vor verifica daca "cineva" a modificat decizia Guvernului si ca persoana vinovata va fi concediata.

Ulterior, premierul a aratat ca vina pentru publicarea in Monitorul Oficial a unui text gresit privind impozitarea sumelor compensatorii apartine "proastei organizari a Guvernului" si a sustinut ca Finantele au propus impozitarea tuturor, dar ca in Guvern a fost decisa o alta forma decat cea propusa de minister, dar si decat cea publicata in Monitor.

El a adaugat ca a luat masuri ca astfel de lucruri sa nu se mai intample.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri