Proiectul "Finalizarea Statiei de epurare a apelor uzate Glina, reabilitarea colectoarelor principale de canalizare si a canalului colector de apa uzata Dambovita" este finantat prin Axa 1 - Sectorul de apa si apa uzata al Programului Operational Sectorial (POS) Mediu, potrivit Mediafax.

Valoarea totala a primei etape a proiectului, care corespunde perioadei de programare 2007 - 2013, se ridica la 258.352.050 de euro, bani ce vor fi asigurati din fonduri europene si de la bugetul de stat. Peste 159 de milioane de euro vor trebui asigurati in cea de-a doua etapa, in perioada de programare 2014 - 2020.

Proiectul presupune investitii in infrastructura de apa uzata amplasata in municipiul Bucuresti si o parte din cele unsprezece localitati din judetul Ilfov (Dobroesti, Pantelimon, Chiajna, Voluntari-Ganeasa, Jilava, Popesti-Leordeni, Chitila, Buftea, Glina, Mogosoaia si Otopeni - zona aeroportului Henry Coanda), iar populatia tinta beneficiara a proiectului este de aproximativ 1.944. 327 locuitori ai municipiului Bucuresti si 140.377 locuitori ai localitatilor invecinate, precizeaza sursa citata.

Investitiile prioritare pentru acest proiect vizeaza extinderea statiei de epurare a apelor uzate si constructia incineratorului pentru eliminarea namolului, reabilitarea si extinderea sistemului de drenare si lucrari de reducere a infiltratiilor, prin reabilitarea sistemelor de drenaj in zonele Tineretului, Titan si Lacul Carol, si reabilitarea colectoarelor principale.

"Investitia va imbunatati semnificativ calitatea vietii a peste doua milioane de locuitori din jurul Bucurestiului. Va imbunatati calitatea apei raului Dambovita, fapt care va fi benefic si pentru sanatatea populatiei. De asemenea, va creste atractivitatea economica a zonei pentru afaceri si companii", a declarat comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn.