Autoritatile prahovene vor deschide circulatiei publice primul drum construit in judet dupa 1989, tronsonul rutier, care are 18 kilometri si care va lega statiunea Busteni de Valea Doftanei, fiind construit din fonduri private, in conditiile in care pentru acest drum nu s-au alocat bani publici, scrie Mediafax.
Autoritatile din judetul Prahova vor deschide, in cursul acestei luni, primul drum judetean construit in ultimii 23 de ani in acest judet, tronsonul urmand a face legatura intre statiunea Busteni de pe Valea Prahovei si localitatea Valea Doftanei.

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma ca tronsonul rutier, care are o lungime de 18 kilometri, a fost finalizat, sambata pe el s-au facut primele probe si urmeaza a fi clasificat ca drum judetean cu cate o banda pe fiecare sens pe mers.

"In perioada urmatoare reprezentantii Politiei vor stabili semnalizarea rutiera pe acest drum, iar pe 22 august el va fi deschis circulatiei rutiere. Este un drum foarte important, intrucat va asigura defluirea traficului rutier pe DN 1 in momentul in care va fi deschis santierul pentru autostrada Comarnic - Brasov. Si, nu in ultimul rand, este un drum care va ajuta la dezvoltarea turismului in aceasta zona, care are un extraordinar potential turistic", a spus Cosma.

Acesta a precizat ca pentru construirea acestui drum nu a fost alocate fonduri publice si ca tronsonul, construit pe un vechi drum folosit de carutasi, a fost amenajat la initiativa operatorilor de turism din zona, fiind realizat din fonduri private, respectiv de mai multe firme de constructii.

Seful CJ Prahova a mai spus ca nu a fost nevoie sa se faca exproprieri pentru construirea acestui drum. Drumul pleaca din zona Zamora, din apropierea Castelului Cantacuzino, din statiunea Busteni, traverseaza muntii Baiului si ajunge la Valea Doftanei. Din Valea Doftanei se poate ajunge in municipiul Campina si apoi spre Ploiesti si Bucuresti, tronsonul putand fi astfel folosit ca varianta ocolitoare in cazul in care traficul este extrem de aglomerat pe DN 1, pe Valea Prahovei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri