Agricultorii vor plati impozitele la primaria de care apartin, in cadrul unui departament de specialitate, daca in localitate nu exista o unitate a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), astfel incat contribuabilii sa nu se deplaseze pe distante mari.
Decizia a fost luata prin ordonanta aprobata de Guvern in sedinta de marti.

"Aceasta posibilitate vizeaza situatia in care in localitate nu exista o unitate teritoriala a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si are ca scop diminuarea cheltuielilor de conformare pe care trebuie sa le suporte contribuabilul pentru a-si indeplini obligatiile de plata. Se evita, astfel, deplasarea contribuabililor in cauza pe distante foarte mari pana la unitatile administratiilor finantelor publice la care sunt inregistrati ca platitori de impozit si contributii aferente veniturilor din activitati agricole", se arata in nota de fundamentare, citata de Mediafax.

Sumele incasate de la contribuabilii persoane fizice care desfasoara activitati agricole vor fi depuse de catre departamentul de specialitate din cadrul primariilor, in cel mult doua zile lucratoare, in conturi separate pentru bugetul de stat, respectiv cel de asigurari sociale.

Codul de procedura fiscala stabileste ca administrarea impozitelor si taxelor datorate bugetului de stat este de competenta ANAF. Aceasta regula se aplica si in ceea ce priveste administrarea impozitului si contributiile aferente veniturilor din activitati agricole.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri