Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul, fara autovehicule, a scazut in iulie cu 0,7%, serie ajustata sezonier, iar pe primele sapte luni se consemneaza o reducere cu 0,3%, din cauza comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-5,1%), potrivit INS.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2013, comparativ cu luna precedenta, a crescut cu 2,1%, datorita cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+5,6%), vanzarilor de produse nealimentare (+4,0%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+1,9%), scrie Mediafax.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut ca serie bruta cu 1,0%, dar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scǎzut cu 0,7%.

Comparativ cu iulie 2012, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a inregistrat o crestere cu 1,0% datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+4,2%). Scǎderi s-au inregistrat la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-1,1%) si la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-1,0%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2013, comparativ cu luna iulie 2012 a inregistrat o scǎdere cu 0,7% datorita scǎderii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-4,6%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-1,5%). Vanzarile de produse nealimentare au crescut cu 1,4%.

In primele sapte luni cumulat, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a scǎzut atǎt ca serie bruta fata de perioada ianuarie - iulie 2012, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 0,7%, respectiv cu 0,3%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, inin primele sapte luni a inregistrat o scǎdere cu 0,7% datorita scǎderii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-5,5%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-0,1%). Cresteri s-au inregistrat la vanzarile de produse nealimentare (+1,9%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in acest interval, a inregistrat o scǎdere cu 0,3%, datoritǎ scǎderii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-5,1%). Cresteri au inregistrat vanzarile de produse nealimentare (+2,4%) si vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,2%).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Retailul a crescut cu 6,2% in primele opt luni