“Proiectul Rosia Montana trebuie respins”, a sustinut presedintele PNL si presedintele senatului Crin Antonescu. El a sustinut astfel zecile de mii de romani care au iesit in strada pentru a protesta pe marginea proiectului Rosia Montana, fiind primul politician major care isi exprima un punct de vedere ferm asupra problemei.

“Multimea de oameni nu este increzatoare asupra faptului ca resursele ce urmeaza a fi extrase din sol vor fi folosite pentru natiune. Am un punct ferm, proiectul trebuie sa fie respins!”, a spus Crin Antonescu in urma cu cateva minute, intr-o conferinta.

“Acest proiect nu actioneaza in interes public si exista suspiciuni puternice din partea protestatarilor ca mai multi politicieni au de castigat de pe urma acestui contract", continua presedintele Senatului.

Mai mult, Crin Antonescu, intr-una dintre primele reactii transante ale unui politician, spune ca, desi nu este ecologist, sustine ca trebuie gasite solutii pentru exploatarea aurului cu un impact cat mai mic asupra mediului.

“Este o problema nationala, ce trebuie sa primeasca un raspuns national. Trebuie cautate alte solutii pentru Rosia Montana, pentru gasirea de locuri de munca”, mai spune Crin Antonescu.

In opinia sa, este foarte important sa existe o sustinere publica, acest lucru fiind mai important decat datele tehnice ale proiectului respectiv. Antonescu a mentionat ca proiectul produce o semnificativa scindare in societatea romaneasca, un numar semnificativ de cetateni neavand incredere ca un asemenea proiect va utiliza resursele acestei natiuni in beneficiul acestei natiuni.

Citeste si ce a spus Adrian Nastase despre proteste.

Citeste si:
Metrorex ar putea plati despagubiri de 188 milioane lei
Revista presei 19 septembrie:...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Turist in Romania: locuri unice pe care sa le vizitezi vara asta