Hotararea de Guvern privind aplicarea de corectii financiare in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) 2007-2013 a fost publicata marti in Monitorul Oficial nr. 575.

In perioada 29 ianuarie-01 februarie 2013, Comisia Europeana - prin Directia Generala Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Incluziune (DG EMPL) - a desfasurat un audit de monitorizare pentru evaluarea progresului implementarii recomandarilor referitoare la verificarile de prim nivel ale Autoritatii de Management, din raportul final al misiunii de audit din aprilie-mai 2012. Recomandari au condus la pre-suspendarea programului in august anul trecut.

Ca urmare a misiunii de follow-up, platile catre Romania au fost reluate. Ele au fost insa conditionate de introducerea continua si eficienta de catre statul roman a procedurilor imbunatatite privind implementarea proiectelor si aplicarea de corectii financiare forfetare aferente proiectelor selectate pe baza procedurilor nerevizuite.

Guvernul a aprobat prin OUG...
Citeste si: Guvernul a aprobat salariul minim diferentiat in functie de studii