Angajarea unor persoane de la o firma concurenta nu va mai fi considerata concurenta neloiala, potrivit unei noi legi la care Consiliul Concurentei lucreaza in prezent, a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele institutiei, adaugand ca fiecare persoana trebuie sa fie libera sa aleaga unde lucreaza.

"Sunt o serie de fapte excesiv reglementatre. Se considera ca sunt contraventii (...) de exemplu faptul ca un concurent angajeaza, "fura" in ghilimele, un angajat. Reglementarile in vigoare (...) spun ca in acest caz se face concurenta neloiala. De cand iobagia a fost abolita in secolul XIX, oamenii pot alege unde sa lucreze. Sunt oameni care pleaca de la o casa de avocatura si-si fac propriul cabinet, iar unii clienti pleaca cu ei. Domne', eu vreau sa vorbesc cu Popescu. Imi place Popescu. Mi se pare normal. Nu vad nimic anticoncurential in asta”, a spus Chiritoiu, scrie Mediafax.

Chiritoiu a aratat ca proiectul de lege a fost discutat deja cu mediul de afaceri, astfel incat actul normativ sa fie cat mai clara, și cat se poate de liberala.

"Prin acest act normativ vrem sa eliminam suprapunerile de reglementare si sa lasam piata cat mai liberala. Mediul de afaceri s-ar putea sa reactioneze, uneori este mai interventionist decat noi", a spus Chiritoiu, la conferinta Mediafax Talks about Competition.

Atributiile legate de concurenta neloiala au fost trecute, in 2011, o data cu adoptarea modificarii Legii Concurentei, de la Ministerul Finantelor Publice la Consiliul Concurentei.

Citeste si:
S-a lansat harta invatamantului profesional si tehnic - Meserii.ro
A fost lansata prima harta...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Doua treimi dintre angajatii romani sunt foarte stresati la job