"Veniturile banesti au fost, in medie, de 2.154 lei lunar pe gospodarie (754 lei pe persoana), iar veniturile in natura de 409 lei lunar pe gospodarie (143 lei pe persoana). Salariile si celelalte venituri asociate lor au format cea mai importanta sursa de venituri (51,2% din veniturile totale ale gospodariilor)", potrivit rezultatelor anchetei bugetelor de familie tranmise luni de Institutul National de Statistica (INS), noteaza Mediafax.

La formarea veniturilor totale au contribuit si veniturile din prestatii sociale (22,8%), veniturile din agricultura (3,4%), veniturile din activitati neagricole independente (3,2%) si cele din proprietate si din vanzari de active din patrimoniul gospodariei (1,6%). O pondere importanta detin si veniturile in natura (16%), reprezentand preponderent contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (14,3%).

Veniturile totale medii pe o gospodarie din mediul urban au fost in trimestrul al doilea cu 30% mai mari decat ale gospodariilor din mediul rural si cu 11,1% mai mari fata de ansamblul gospodariilor.

Citeste si:

Romanii au cheltuit banii in principal pe bunuri alimentare, nealimentare, servicii si transferurile catre administratia publica si privata si catre bugetele asigurarilor sociale, sub forma impozitelor, contributiilor, cotizatiilor. Totodata, au acoperit diverse nevoi legate de productia gospodariei, precum hrana animalelor si pasarilor, plata muncii pentru productia gospodariei, produse pentru insamantat sau servicii veterinare.

Cheltuielile pentru investitii, destinate pentru cumpararea sau constructia de locuinte, cumpararea de terenuri si echipament necesar productiei gospodariei sau cumpararea de actiuni detin o pondere foarte mica in cheltuielile totale ale gospodariilor populatiei, de doar 0,6%.