Prezent in Camera Deputatilor pentru prezentarea Acordului de parteneriat intre Romania si UE privind mecanismul financiar multianual 2014-2020, Ponta a aratat ca Romania (cu circa 1.000 euro/locuitor) a primit jumatate din fondurile alocate Cehiei (2.000 euro/locuitor), Ungariei (2.000 euro/locuitor), Portugaliei (1.900 euro/locuitor), Slovaciei (2.200 euro/locuitor), Poloniei (1.900 euro/locuitor), Lituaniei (2.200 euro/locuitor) si Croatiei (1.900 euro/locuitor) raportat la numarul de locuitori ai tarii.

"Important este acum, cum spune Comisia Europeana, sa nu plangem dupa laptele varsat. Nu plangem, doar trebuie sa stim ca in cana Romaniei este mai putin lapte decat in cana vecinilor nostri", a spus Ponta, aratand ca presedintele Traian Basescu ar fi trebuit sa ceara Parlamentului un mandat de negociere a unui buget pentru o perioada in care el nu va mai fi presedinte, relateaza Mediafax.

"Cred ca si atunci cand reprezentantul Romaniei, in speta presedintele, a negociat alocarea sumelor pentru Romania, ar fi trebuit sa faca acest lucru in baza unui mandat dat de Parlament", a spus Ponta.

Citeste si:

Premierul a precizat ca fondurile alocate Romaniei de Comisia Europeana pentru perioada 2014-2020 vor fi utilizate in principal pentru reducerea discrepantelor grave dintre diferite regiuni si judete ale tarii, implicit prin dezvoltarea infrastructurii rutiere si feroviare si prin continuarea proiectelor de canalizare si acces la gaze.

Ponta a amintit totodata ca, potrivit unei intentii anuntate anterior, doar ministerele Agriculturii, Administratiei Publice si Fondurilor Europene vor mai avea autoritati de management, restul ministerelor si autoritati urmand sa aiba doar organisme intermediare, pentru o mai buna coordonare.