Ponta a precizat ca aceasta decizie a fost luata in urma unei discutii cu ministrul Transporturilor.

"Am stabilit ca doamna Manescu merge din nou la Ministerul Transporturilor, cheama consultantii, ii cheama pe cei din minister care au lucrat si urmeaza sa anunte solutia juridica, si anume se opreste contractul, se continua...e ceva ce nu se decide politic, ci se decide in baza prevederilor legale si a ofertei initiale", a spus Ponta.

In luna iunie, GFR a fost declarat castigator in procesul de privatizare a CFR Marfa, oferind un pret de 202 milioane euro pentru 51% din actiuni.

Citeste si:

Termenul pentru finalizarea privatizarii expira duminica, fara sa fie prelungit de Guvern. In lipsa altei decizii pe aceasta tema, GFR ar trebui sa achite in urmatoarele zile inca 170 milioane euro pentru cele 51% din actiunile CFR Marfa scoase la vanzare.

Proprietarul Grup Feroviar Roman (GFR), Gruia Stoica, a declarat ca va plati diferenta de 170 milioane euro pentru preluarea GFR Marfa chiar si fara avizul Consiliului Concurentei, daca vanzatorul, respectiv Ministerul Transporturilor, si-a indeplinit toate obligatiile.