Rata somajului a fost in septembrie de 7,5 la suta, la acelasi nivel cu cel din luna anterioara, dar in crestere cu 0,6 puncte procentuale fata de septembrie 2012, fiind inregistrati 747.000 de someri, informeaza, joi, Institutul National de Statistica, citat de Mediafax.

Potrivit INS, numarul somerilor (in varsta de 15-74 ani) estimat pentru luna septembrie este de 747.000, in crestere atat fata de luna precedenta, cand au fost inregistati 744.000, cat si fata de aceeasi luna din 2012, cand au fost 691.000 de someri.

Rata somajului in randul barbatillor a fost de 8,3 la suta, cu 1,7 puncte procentuale mai mare decat in cazul femeilor (6,6 la suta), a precizat INS intr-un comunicat de presa.

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata somajului in septembrie a fost estimata la 6,2 la suta, respectiv 6,8 la suta in cazul barbatilor si 5,4 la suta in cazul femeilor.

Numarul somerilor cu varste intre 25 si 74 de ani reprezinta 75,7 la suta din totalul somerilor estimat pentru luna septembrie 2013, a mai aratat INS.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri