"Daca dupa celebrul an 2010, cand am consimtit sa fiu alaturi de Guvern pentru niste masuri extrem de dure, care stiam ca vor avea costuri politice uriase, am sperat ceva, am sperat ca dupa stabilizarea macroeconomica ce s-a produs incepand cu 2011 va veni un guvern care sa creeze conditii de relansare economica. Asa cum arata lucrurile acum, nu s-au creat conditii, si cred ca esenta este sa nu alunecam din nou intr-o situatie dificila. Sper sa nu se intample. Daca bugetul anului 2014 nu va fi unul al relansarii, ci al stagnarii, macar bugetul anului 2015 sa fie unul al relansarii economice", a declarat Traian Basescu.

Seful statului a mai aratat ca, chiar in conditiile in care avem o fiscalitate ridicata pe munca, Romania este una din tarile cu cea mai redusa fiscalitate din Uniunea Europeana.

"Este si acesta un adevar, dar problema veniturilor in bugetul de stat trebuie rezolvata in primul rand prin largirea bazei de impozitare, si nu prin inventarea de noi taxe pentru cei care si asa plateau pana acum. Asta este solutia corecta si ea trebuie urmarita, nicidecum introducerea de noi biruri pe cei care pana acum le plateau", a mai aratat Basescu.