Ce domeniu va primi buget de cheltuieli de trei ori mai mare decat Sanatatea si Educatia

Asistenta sociala, Sanatatea, Transporturile si Educatia sunt domeniile care vor avea in 2014 cel mai mare volum de cheltuieli bugetare, incluzand nu doar bugetul ministerelor de resort, ci si alocarile din partea primarilor, in timp ce Agricultura, Apararea si Mediul sunt in coada acestui clasament, scrie Mediafax.

Totalul cheltuielilor bugetare rezervate principalelor domenii si incluse ca atare in proiectul de buget pentru anul viitor se ridica la 231,2 miliarde lei, de la 221,8 miliarde lei in acest an.

Din acest total, cea mai mare suma, de trei ori peste nivelul celorlalte domenii, va fi alocata pentru Asigurari si Asistenta Sociala, respectiv 76,3 miliarde lei (de la 73,4 miliarde lei in acest an).

Pentru Sanatate vor fi alocate 28,2 miliarde lei (27,8 miliarde lei fara arierate), fata de 27,6 miliarde lei in acest an (24,9 miliarde lei fara arierate), in timp ce fondurile pentru celelalte domenii vor fi mult mai mici.

Astfel, pentru Transporturi va fi acordat un volum de cheltuieli de 21,9 miliarde lei (de la 19,8 miliarde lei), pentru Educatie si Cercetare va fi disponibil un buget de 20,8 miliarde lei (de la 20,6 miliarde lei), pentru Ordine Publica si Siguranta Nationala vor fi acoperite cheltuieli de 12,9 miliarde lei, sub bugetul din acest an de 14,4 miliarde lei, iar pentru Administratie Publica centrala si locala vor fi puse la dispozitie 10,1 miliarde lei (de la 9,8 miliarde lei).

Citeste si:
PMB deschide 5 centre unde pot fi lăsați copiii sub 12 ani în...
Primăria București deschide 5...

Restul domeniilor vor avea un buget de cheltuieli redus, respectiv Locuinte, Servicii si Dezvoltare Publica (7,2 miliarde lei, de la 6,6 miliarde lei), Agricultura si Dezvoltarea Rurala (5,9 miliarde lei, sun bugetul de 6,3 miliarde lei in acest an), Apararea (5,5 miliarde lei, de la 5,2 miliarde lei) si Protectia Mediului (5 miliarde lei, de la 4,2 miliarde lei).

Restul domeniilor bugetare (incluzand costuri pentru datoria publica si alte servicii generale) vor avea de impartit un buget total de 37,1 miliarde lei, de la 33,3 miliarde lei in acest an.

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri