Cauzele pentru care Guvernul nu a atins tinta de venituri pentru lunile august si septembrie pot continua sa produca efecte si pe parcursul anului viitor, generand constrangeri suplimentare pe partea de cheltuieli, astfel ca ministerelor le va fi retinut 10% din buget pana spre finalul anului 2014, scrie Mediafax.

Avertismentul este inclus in anexa proiectului de buget pentru anul viitor.

In document se arata ca realizarea veniturilor la niveluri mai mici decat au fost stabilite in programul bugetar, in ultima parte a acestui an, a reflectat in principal pierderile din sectorul bancar, scaderea TVA aferenta importurilor, venituri fiscale mai mici si o colectare mai slaba generata "partial" de restructurarea administratiei fiscale.

Nerealizarea veniturilor a fost in mare parte compensata prin masuri pe partea de cheltuieli si modificarea in crestere cu 0,2% din PIB a plafonului de deficit in scopul asigurarii spatiului fiscal pentru o cofinantare mai mare a fondurilor UE si de a sustine investitiile generatoare de crestere economica.

"Cauzele care au stat la baza nerespectarii tintelor de venituri pe lunile august-septembrie 2013 pot continua sa produca efecte si pe parcursul exercitiului bugetar 2014, generand constrangeri suplimentare pe partea de cheltuieli si impunand, totodata, prudenta sporita in ceea ce priveste respectarea tintelor fiscale si a angajamentelor asumate de Romania cu organismele financiare internationale. Ca masura de protectie impotriva incertitudinilor pe partea de venituri, nu va fi eliberata rezerva de 10% din buget inainte de cea de-a doua rectificare a bugetului din 2014", se arata in document.

A doua rectificare bugetara este efectuata in octombrie-noiembrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri