Mentinerea ritmului lent de crestere la nivelul organizatiei, care include 34 de tari, vine dupa ce accelerarea economica din SUA si Marea Britanie a compensat incetinirea din Japonia si zona euro, potrivit Wall Street Journal.

Evolutia OCDE evidentiaza fragilitatea recuperarii globale si probabilitatea ca, in contextul inflatiei reduse, bancile centrale sa mentina politicile monetare de stimulare a economiei pntru perioade prelungite de timp.

OCDE va publica marti noi prognoze privind cresterea PIB a statelor membre, precum si la nivelul organizatiei. FMI a inrautatit in octombrie estimarea privind avansul economiei globale pentru acest an la 2,9%, de la 3,2% cat anticipa anterior, dar se asteapta la o accelerare anul urmator la 3,6%.

Citeste si:

Mai multi indicatori publicati de OCDE sapamana trecuta sugereaza ca zona euro, China si Marea Britanie ar putea inregistra in urmatoarele luni o accelerare a activitatii economice, in timp ce India, Brazilia si Rusia ar avea o evolutie mai slaba.

In randul celor mai mari sapte economii dezvoltate, Marea Britanie a consemnat in trimestrul al treilea cea mai mare crestere a PIB, de 0,8%, in timp ce economiile Frantei si Italiei s-au contractat cu 0,1%.