"Avem speranta ca pe 3-4-5 decembrie, noi speram ca pe 3 decembrie, sa intre in dezbaterea plenului reunit bugetul de stat. Daca sunt putine amendamente si ne intelegem toti la aceste amendamente putem, pentru prima data, pana la Sfantul Nicolae, sa terminam acest buget. Ar fi o premiera pentru noi. Asta ar insemna ca institutiile statului si autoritatile publice locale sa aiba bugetul facut pana la 1 ianuarie 2014. Daca nu reusim, o sa fie votul final undeva in jur de 9-10 decembrie", a spus Zgonea, potrivit Mediafax.

El a precizat ca pana joi, la ora 14.00, se vor depune amendamente de catre parlamentari la comisiile de specialitate, in scris sau electronic, dar si la grupurile politice parlamentare, urmand ca acestea sa fie colectate joi si vineri noapte.

Potrivit lui Zgonea, vineri pana in pranz, va avea loc o a doua sedinta a Birourilor Permanente reunite pentru a stabili calendarul pentru zilele de vineri, sambata si duminica in ceea ce priveste avizele date de comisiile de specialitate reunite si audierea ministrilor.

Citeste si:

Presedintele Camerei Deputatilor a aratat ca, in urmatoarea saptamana, luni si marti, se vor colecta aceste amendamente la comisiile de Buget-Finante, urmand ca miercuri sa aiba loc a treia sedinta a Birourilor Permanente reunite, pentru a stabili modul in care se vor desfasura dezbaterile pe fondul proiectului de buget si pe fiecare anexa in parte, dezbateri la care ministrii sunt obligati sa vina.

Guvernul a aprobat joi proiectul de buget pe anul viitor, acesta fiind transmis Parlamentului.