Bulgarii cu venituri mai mici decat salariul minim vor primi inapoi la inceputul anului 2015 taxele platite statului pe parcursul anului 2014, a declarat premierul bulgar, Plamen Oresarski, citat de Novinite, potrivit Mediafax.

Salariul minim din Bulgaria va creste anul urmator la 340 de leva pe luna (174 euro). Rambursarea taxelor platite de cei cu venituri mici ii va incuraja pe bulgari sa depuna declaratii fiscale in 2015, a declarat premierul, marti, in timpul unui forum de discutii despre saracie si combaterea acesteia.

Astfel, statul va returna in 2015, printr-o singura plata, toate cele 12 contributii lunare retinute in 2014, a spus Oresarski.Seful executivului bulgar a recunoscut ca actualul nivel al salariului minim condamna la saracie, dar a subliniat ca o crestere puternica a acestuia ar ameninta competitivitatea economiei si ar conduce, probabil, la majorarea somajului.

Programul de returnare de taxe va costa Trezoreria circa 150 de milioane de leva (76,7 milioane de euro) si va viza mai putin de 200.000 de bulgari.

Cum arata lista unei femei si a unui barbat de Black Friday. Cine e mai hotarat sa vaneze cele mai bune preturi pe 22 noiembrie

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri