Stampila "Fabricat in China" este o sintagma cunoscuta in toata lumea, iar Romania este supranumita "Granarul Europei", China putand importa atat cat poate Romania livra, inclusiv produse din carne, a declarat premierul chinez Li Keqiang, prezentand avantajele colaborarii dintre cele doua state.

"«Fabricat in China» este o sintagma cunoscuta in intreaga lume si, in procesul de dezvoltare a sa, China isi modernizeaza si upgradeaza economia si instalatiile, iar fabricarea instalatiilor chineze are o pondere din ce in ce mai importanta pe piata globala. Astazi, am discutat in mod special cu domnul prim-ministru Ponta pentru cooperarea in domeniul instalatiilor chinezesti, de construirea infrastructurii romanesi in alte domenii specifice, ca de exemplu: calea ferata rapida, energia eoliana, energia nucleara, precum si calea ferata obisnuita", a spus Li Keqiang, intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu premierul Victor Ponta.

El a aratat totodata ca Romania este cunoscuta ca fiind "Granarul Europei", iar China este interesata sa importe produse.

"Romania are avantaje in ceea ce priveste fabricarea instalatiilor, precum si avantaje din punct de vedere agricol. Romania este supranumita «Granarul Europei» si noi dorim sa importam produse, din carnea de vita, de oaie, din Romania. Cat puteti sa ne furnizati, putem sa importam de la dumneavoastra", i-a spus Li Keqiang lui Ponta, care a raspuns, zambind: "Sigur !".

De asemenea, premierul chinez a amintit faptul ca Romania este a doua tara ca marime din regiune, anunta Mediafax.

Citeste si:
Cati someri are Bucurestiul ACUM
Bucurestiul are peste 15.500...

Cifre cheie in relatia Romania - China

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Comertului de la Beijing, schimburile comerciale intre China si Romania s-au ridicat la 3,27 miliarde de dolari, in primele 10 luni ale anului 2013.

Investitiile chineze in Romania sunt in valoare de 160 de milioane de dolari, in timp ce investitiile romanesti in China sunt de 280 de milioane de dolari.

Exporturile romanesti in China au crescut de la 360 de milioane de dolari, in 2008, la aproape un miliard de dolari, anul trecut.

Citeste si:
Summer Well 2019: Program, line-up, surprize la festivalul din Buftea
Summer Well 2019: Program,...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Cimentarea copacilor duce, "surprinzator", la primele incidente