"Au un mare potential." In cati ani nu vor mai fi terenuri nelucrate in Romania

Suprafata terenurilor necultivate a scazut de la 2-3 milioane hectare in urma cu cativa ani la circa 300.000 de hectare, iar in maximum doi ani nu vor mai exista terenuri nelucrate, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care crede ca preturile terenurilor vor creste, scrie Mediafax.

"Eu cred ca in urmatorii ani preturile terenurilor agricole vor creste. Ele nu sunt acum apreciate la adevarata lor valoare. Terenurile au un mare potential. Dincolo de potential, dincolo de liberalizarea pietei funciare, dincolo de cresterea productiei, cred ca faptul ca in Romania nu prea mai sunt terenuri care nu se lucreaza determina, de asemenea, o lupta mai mare pe terenurile agricole", a spus Constantin.

Ministrul a afirmat ca daca in urma cu cativa ani in Romania erau aproximativ 2-3 milioane de hectare de teren nelucrate, suprafata acestora a scazut la sub 300.000 de hectare.

"Si acelea sunt parcele foarte mici, imprastiate la nivel national. Este o chestiune de timp pana cand si acestea vor fi lucrate. Cred ca intr-un an-doi nu vor mai exista terenuri nelucrate in Romania", a mai spus el.

Daniel Constantin a afirmat ca aproximativ 7-800.000 de hecare de teren agricol din Romania sunt detinute de cetateni straini, prin intermediul unor firme inregistrate in Romania.

Citeste si:
Daniel Constantin si Sorin Cimpeanu au fost primiti in PNL
Fostii lideri ai Pro Romania,...

Romania are o suprafata agricola de aproape 14 milioane de hectare, dintre care aproximativ 9 milioane sunt terenuri arabile.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
800 milioane de euro de la UE pentru companiile din România afectate de pandemie
Setari Cookie-uri