Banca centrala a Germaniei, Bundesbank, a imbunatatit estimarile privind cresterea economica pentru acest an si pentru 2014. Astfel, a evidentiat evolutia divergenta a statelor membre ale zonei euro, potrivit Mediafax.

Economia Germaniei va creste cu 0,5% in acest an si cu 1,7% anul urmator, arata noile prognoze ale Bundesbank. Anterior, banca lua in calcul un avans al PIB de 0,3% pentru acest an si de 1,5% pentru anul urmator.

Pentru anul 2015, institutia financiara anticipeaza o accelerare la 2% a celei mai mari economii europene, potrivit Reuters.

"Economia Germaniei este in stare buna - rata somajului este scazuta, numarul de angajati este in urcare, iar cresterea salariala revine la normal", a declarat presedintele Bundesbank, Jens Weidmann.

Germania a fost in ultima perioada un motor important al recuperarii in zona euro, aflata in incetinire, in contextul datelor macroeconomice mai slabe din Franta si Italia.

Citeste si:
Economia Germaniei a crescut cu 1,7% in 2015
Economia Germaniei a crescut...

Imbunatatirea estimarilor economice a fost determinata in principal de cererea interna si mai putin de exporturi, situatie sustinuta de dobanzile reduse si cresterea veniturilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Cel mai slab inceput de an pe bursa de la startul crizei