Cresterile din perioada mentionata au fost sustinute de industria prelucratoare, care a urcat cu 8,8% in serie bruta si cu 8,2% in serie ajustata, si de industria extractiva, care a crescut cu 2,6% in serie bruta si cu 2,2% in serie ajustata. Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 2,5% ca serie bruta si cu 3,1% ca serie ajustata, scrie Mediafax.

Si pe marile grupe industriale s-a inregistrat cresteri la majoritatea categoriilor de bunuri, atat ca serie bruta, cat si ajustata. Astfel, industria bunurilor de folosinta indelungata a urcat cu 10,3% ca serie bruta si cu 10,4% ca serie ajustata, industria bunurilor de capital cu 11,5% ca serie bruta si 11,8% ca serie ajustata, industria bunurilor intermediare cu 8,2% ca serie bruta si cu 6,8% ca serie ajustata, iar industria bunurilor de uz curent a crescut cu 5% brut si cu 4,7% ajustat. In schimb, industria energetica a scazut cu 2,4% atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata.

In octombrie, comparativ cu septembrie, productia industriala a crescut cu 7,2% ca serie bruta si cu 1,6% ca serie ajustata, sustinuta de cresterea productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (15,5% si, respectiv, 4,3%) si industriei prelucratoare (6,7% si, respectiv, 0,7%). Industria extractiva a scazut cu 1,6% ca serie bruta si cu 0,9% ca serie ajustata.
Comparativ cu aceeasi luna a anului, productia industriala a crescut cu 10,6% ca serie bruta si cu 9,9% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.