"Am apreciat ca a facut un pas inapoi", a spus Traian Basescu, la "Adevarul Live", despre anuntul premierului Victor Ponta privind renuntarea provizorie la acciza la motorina si a aratat ca nu poate exista o pace intre cele doua institutii in oricare conditii.

"Depinde care este costul pacii. Sa stiti ca putem avea o pace absoluta daca eu nu spun nimic de acciza: Si, da bugetul incoace, l-am semnat, luati-l, desi stiu ca furati bani de la populatie, pentru campanie. Cu astea, trimite maine si promulg si modificarile la Codul Penal, va asigur ca as avea o pace extraordinara. Si eu si dumneavoastra. Este convenabila pacea in orice conditii?", a spus Traian Basescu.

Seful statului a mai aratat ca, facand aceste lucruri, s-ar simti "parte a unui grup" impotriva caruia a luptat de cand este in functia de presedinte. "E foarte grea pacea cand punctele de vedere sunt atat de diferite cu privire la cum trebuie sa arate institutiile statului si care sunt valorile in baza carora trebuie sa functioneze acestea si activitatea omului politic", a mai spus Traian Basescu.

Citeste si:

Seful statului a continuat: "Eu nu spun ca sunt un sfant. Este controversat modul cum am primit apartamentul din Mihaileanu. Legal, dar controversat din punct de vedere moral. Acum, este controversa cu creditul fiicei mele. In mod cert, este legal. Deci, nu vorbesc de pe pozitia unui sfant, dar lucrurile au limite".

"Ce ar fi trebuit sa fac, sa spun: «Mai baieti, va trec codul asta, da incetati si voi cu comisia asta?»", a mai afirmat Basescu. El a mentionat, de altfel, ca nu are niciun fel de emotii in privinta comisiei de ancheta, care va descoperi "cum poti sa cumperi pamant in mod cinstit".