Sindicalistii si conducerile celor doua socetati miniere din judetul Hunedoara au stabilit, marti, valoarea adaosurilor salariale pentru angajati si pentru copiii acestora, cu ocazia sarbatorilor. Tichetele cadou vor fi oferite minerilor de la unitatile viabile, respectiv angajatilor Complexului Energetic Hunedoara, dar si celor de la unitatile miniere neviabile, dar care apartin de Societatea Nationala de Inchideri Mine Valea Jiului.

"Am negociat cu administratia astfel incat sa fie respectat contractul coletiv de munca si adaosurile salariale sa nu fie sub nivelul celor de anul trecut", a declarat, marti, Petre Nica, presedintele Sindicatului Muntele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara.

Potrivit lui Nica, minerii din Complexul Energetic Hunedoara vor primi tichete cadou in valoare de 350 de lei, iar copiii acestora vor primi cate 50 de lei. Si minerii de la Societatea Nationala de Inchideri Mine Valea Jiului vor primi tichete cadou in valoare de cate 350 de lei, iar copiii acestora vor beneficia de tichete de 60 de lei fiecare. In Valea Jiului mai lucreaza in minerit 6.892 de mineri, 4.948 dintre acestia suntangajati la Complexul Energetic Hunedoara, iar restul la Societatea Nationala de Inchideri Mine Valea Jiului.