Fitch a confirmat ratingurile primariilor din Brasov si Oradea

Fitch Ratings a confirmat ratingurile primariilor din Brasov si Oradea pentru datoriile pe termen lung in valuta si moneda locala la nivelul BBB-, cu perspectiva stabila, datorita performantelor bugetare solide, in curs de imbunatatire.

Calificativele pentru datoriile pe termen scurt au fost mentinute la nivelul F3, scrie Mediafax.

"Ratingurile reflecta performantele bugetare solide, in curs de imbunatatire", se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

In cazul Primariei Brasov, Fitch anticipeaza marje operationale de circa 20% cin 2013, peste nivelul de 13,7% raportat in 2012. La fel ca in cazul tuturor autoritatilor locale din Romania, Primaria din Brasov beneficiaza de o strategie nationala care asigura transferurile sustenabile de fonduri.

De asemenea, ratingurile reflecta un nivel moderat al datoriilor, un serviciu stabil al acestora, dar si un plan de investitii ambitios al primariei, care va duce la cresterea indatorarii pana in 2015.

Citeste si:
GRAV: Un pasager dintr-un avion a anunțat la aterizare că are...
Situație revoltătoare: Un...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

In cazul Primariei Oradea, ratingurile reflecta performantele bugetare solide si stabile, progresul economic, mediul politic stabil, dar si flexibilitatea bugetara limitata si cresterea datoriilor directe.

Perspectiva stabila a ratingurilor, pentru ambele primarii, arata ca in opinia Fitch performantele bugetare se vor imbunatati in 2014.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri