Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, dupa intalnirea cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, ca a propus, in discutia cu acesta, ca Romania sa inceapa procesul de intrare in Schengen "in etape, cum s-a stabilit".

"Un subiect extrem de important a fost legat de Schengen. Propun ca obiectiv ca anul asta sa se intample ceva, adica sa incepem procesul de intrare in Schengen, chiar asa, in etape, cum a fost stabilit", a spus presedintele, potrivit Mediafax.

El a fost intrebat daca a primit un raspuns favorabil din partea presedintelui Consiliului European in problematica Schengen.

"Stiti ca nu dansul este problema, dar sa facem o politica impreuna ca pana la sfarsitul anului sa se intample ceva. Nu putem sa impiedicam de fiecare data ori de declaratii, ori de idei ale grupurilor din Parlament", a raspuns seful statului.

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit, joi, la Bruxelles, cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, la cererea partii romane, temele de discutie fiind prioritatile Romaniei in UE in 2014, asocierea Republicii Moldova la UE si aderarea Romaniei la Schengen.

Citeste si:
Basescu va plati amenda pentru lezarea imaginii romilor
Traian Basescu trebuie sa...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Basescu: Este necesar ca PSD sa fie trimis in opozitie