"Am stat bine si cu cresterea economica si cu deficitul si cu absorbtia de fonduri europene si atunci evident ca in 2014 putem sa continuam masurile de stimulare pe de o parte a echilibrelor sociale la pensii la salarii, pe de alta parte pentru industria privata. Cresterea exporturilor si cresterea productiei industriale au fost foarte importante si suntem pe acelasi trend crescator. Evident ca ne putem permite cand lucrurile merg bine sa mergem cu asemenea masuri in continuare", a spus Ponta.

El a precizat ca si investitiile au crescut in 2013. "Am vazut ca si investitiile au crescut in 2013, desi tot felul de oameni se plangeau ca o sa fie dezastru. Nu a fost nicun dezastru, dimpotriva, suntem pe plus", a adaugat Ponta. "Deci, da, scutirea de impozit a profitului reinvestit e unul din obiectivele realizabile", a subliniat premierul. El a precizat ca scaderea CAS va intra in vigoare de la 1 iulie, asa cum s-a stabilit.

Vicepremierul Daniel Chitoiu, ministru de Finante, a declarat, in 9 ianuarie, ca masura neimpozitarii profitului reinvestit se poate aplica din luna iulie, odata cu cea de scadere a CAS, daca aceasta nu va avea un impact bugetar negativ si dupa discutii pe aceasta tema in USL si cu FMI.

Citeste si:

"Sunt analize, sunt calcule sa vedem care este impactul bugetar astfel incat, daca din calculele care se fac de Comisia Nationala de Prognoza, Directia de Economie, nu avem un impact bugetar negativ, putem sa o luam ca o masura de relansare economica, bineinteles dupa o decizie in USL, dupa o discutie cu FMI, cu Comisia Europeana", a spus atunci Chitoiu, intrebat daca ia in calcul varianta neimpozitarii profitului reinvestit.

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) solicita Guvernului sa sustina in cadrul urmatoarelor negocieri cu FMI scutirea impozitarii profitului reinvestit, cresterea finantarii unor programe care genereaza locuri de munca si reducerea impozitarii salariilor pentru dezvoltarea economica.

O misiune a Fondului Monetar Interntional (FMI) va sosi marti la Bucuresti, impreuna cu reprezentanti ai Comisiei Europene si Banca Mondiala, pentru discutii privind prima si a doua evaluare a acordului stand-by, vizita care se va incheia pe 5 februarie.