Premierul Victor Ponta a declarat, luni, inaintea sedintei BPN al PSD, ca discutiile cu delegatia FMI nu vor privi si masuri prin care sa fie compensata lipsa banilor cauzata de amanarea aplicarii accizei la carburanti, scrie Mediafax.

"Nu, nici vorba. Nu se poate discuta pana la 1 iulie. La 1 iulie tragem linie pe primul semestru si vedem daca suntem pe plus, pe minus fata de ceea ce avem prognozat si dupa 1 iulie, asa cum se face de fapt in fiecare an", a spus Ponta.

El a aratat ca abia atunci se va putea veni cu masuri de rectificare pozitiva sau negativa, dupa caz. "Putem sa venim cu masuri de rectificare pozitiva, negativa, dar pana la 1 iulie nici daca am vrea nu putem. Plus ca nu stim cum stam - sunt evaluari care trebuie confirmate pe primul semestru apropo de incasari, de cheltuieli publice. Deci nu asta discutam", a spus Ponta.

Intr-o declaratie din 12 ianuarie, premierul Victor Ponta opina ca acciza la carburanti va trebui majorata din luna aprilie, deoarece, daca amanarea acestei cresteri va afecta negativ bugetul, Guvernul va fi obligat sa renunte la alte masuri fiscale, precum scaderea contributiei de asigurari sociale.

"Cred ca ramane sa se aplice de la 1 aprilie, pentru ca, daca nu se aplica, atunci trebuie sa renuntam la altceva, la reducerea CAS (...) Cred ca e o solutie care afecteaza pe destul de putini oameni si pe care o putem folosi pentru a face bine in sanatate, educatie, autostrazi", a spus atunci Ponta.

Citeste si:
Statul a obtinut aproape 6 miliarde lei din supraacciza la carburanti
Statul a obtinut aproape 6...

Presedintele Traian Basescu a declarat in 14 ianuarie ca in curand va incepe vizita la Bucuresti a delegatiei FMI, mentionand, in acest context, ca decizia sa este ca acciza suplimentara la carburant sa nu se introduca. O misiune a Fondului Monetar Interntional va sosi marti la Bucuresti, impreuna cu reprezentanti ai Comisiei Europene si Banca Mondiala, pentru discutii privind prima si a doua evaluare a acordului stand-by, vizita care se va incheia pe 5 februarie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ministrul Muncii susține impozitarea pensiilor speciale: S-au creat două Românii
Setari Cookie-uri