Sprijinul acordat energiilor verzi ar putea fi diminuat din nou

Trei senatori PSD propun ca Legea energiilor regenerabile sa fie modificata astfel incat valoarea maxima a certificatelor verzi sa fie redusa de la 55 de euro la 30 de euro, a declarat marti directorul executiv al Asociatiei pentru Energie Eoliana RWEA, Ionel David.

Unul dintre cei trei senatori este Gabriela Firea, a spus David intr-o conferinta. In prezent, legislatia prevede ca un certificat verde se tranzactioneaza la valori cuprinse intre 27 si 55 de euro, noteaza Mediafax. Certificatele verzi sunt acordate de stat producatorilor de energie regenerabila pentru fiecare MWh produs si livrat consumatorilor.

Aprobarea propunerii celor trei senatori ar insemna inca o diminuare a sprijinului statului pentru energia verde, dupa ce anul trecut Guvernul a decis ca un anumit numar de certificate verzi vor fi acordate companiilor cu o intarziere de trei ani. La 1 ianuarie a intrat in vigoare o alta scadere a acestui sprijin, respectiv diminuarea numarului de certificate verzi acordate producatorilor de energie alternativa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri