Ce face Timisoara cu un imprumut de 25 mil. euro

IFC, parte a grupului Banca Mondiala, acorda Primariei Timisoara un imprumut in valoare de 112 milioane lei (aproximativ 25 milioane euro) pentru a sustine dezvoltarea infrastructurii municipale si sociale.

Imprumutul va ajuta Timisoara sa cofinanteze proiectele care sunt deja sustinute de Uniunea Europeana, printre care se numara imbunatatiri in sectoare precum transport, termoficare, reinnoire urbana si infrastructura sociala. Totodata, sprijinul acordat intreprinderilor mici si mijlocii este destinat modernizarii sistemelor si serviciilor informatice municipale.

"Prin parteneriatul cu IFC suntem mai aproape de finalizarea unor proiecte care vor imbunatati semnificativ vietile cetatenilor orasului Timisoara", a declarat, intr-un comunicat, primarul Timisoarei, Nicolae Robu, citat de Mediafax.

Acesta este al doilea imprumut acordat de IFC pentru a sustine, impreuna cu Uniunea Europeana, investitiile in infrastructura din Romania. Anul trecut, IFC a acordat un imprumut in valoare de 34 milioane lei (aproximativ 7,6 milioane euro) Primariei Botosani, in vederea imbunatatirii eficientei energetice a sistemului municipal de termoficare.

"Timisoara va beneficia de o poluare a aerului redusa, de mai multa siguranta si mobilitate, de servicii sociale mai bune, in timp ce intreprinderile locale vor beneficia de imbunatatiri in ceea ce priveste infrastructura si serviciile oferite de municipalitate", a spus Tomasz Telma, directorul IFC pentru Europa si Asia Centrala.

Citeste si:
Focar de COVID-19 la Spitalul Judeţean Timişoara, la Clinica de...
Focar de COVID-19 la Spitalul...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Timisoara este al treilea oras ca marime din Romania si principalul centru social, economic si cultural al partii de vest a tarii. Economia locala este diversificata, printre principalele sectoare numarandu-se sectorul auto, tehnologia informatiei si comunicatiilor, logistica, inginerie electrica, sectorul chimic, tipografic si textil.

IFC este cea mai mare institutie de dezvoltare globala axata exclusiv pe sectorul privat si colaboreaza cu companii din peste 100 de tari. In anul fiscal 2013, investitiile IFC au atins un nivel record de aproximativ 25 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri