Vicepremierul Liviu Dragnea a anuntat, luni, ca a semnat contractul de livrare a 600 de microbuze scolare, dupa ce Ministerul Dezvoltarii a castigat in instanta contestatiile la licitatie, premierul Victor Ponta precizand ca va aloca fondurile necesare pentru achizitia a inca 400.

"Azi am semnat contractul de livrare pentru 600 de microbuze scolare. Procedura a fost demarata in septembrie 2013, au fost contestatii la CNSC, am castigat, au fost contestatii si la instanta, am castigat definitv si irevocabil. Azi am semnat contractul", a precizat Dragnea, intr-o conferinta de presa sustinuta in comun cu premierul Victor Ponta la sediul MDRAP.

El a precizat ca din iunie va incepe livrarea de microbuze, minimum 40 pe zi. Dragnea a precizat ca microbuzele vor fi repartizate in judete prin ordin comun semnat de ministrul Dezvoltarii si de ministrul Educatiei. Vicepremierul a spus ca necesarul estimat anul trecut pentru a acoperi toate solicitarile din teritoriu este de 1.000 de microbuze si i-a solicitat premierului sa aloce fonduri pentru achizitia a inca 400, potrivit Mediafax.

Dragnea a precizat ca microbuzele vor trece la primarii si primariile, care vor angaja si soferi, le vor pune la dispozitia scolilor. "Din fondurile care revin bugetului de stat din valorificarea cerificatelor de emisie de carbon aveam dreptul sa le folosim pentru achizitia de microbuze nepoluante. 600 sunt achizitionate acum, si, da, sunt sensibil la solicitarile celor doi ministri (Dragnea si Costoiu, n.r.) si evident ca putem sa alocam in perioada imediat urmatoare din aceeasi reusursa fondurile pentru inca 400 de microbuze in asa fel incat sa rezolvam in mare parte solicitarile venite din teritoriu", a spus Ponta.

In septembrie 2013, MDRAP a demarat procedura de achizitie a 600 de microbuze scolare pentru unitatile de invatamant prescolar. Licitatia electronica a fost finalizata pe 10 ianuarie 2014, iar contestatiile la CNSC si Curtea de Apel au fost finalizate pe 6 martie 2014, ambele instante decizand in favoarea MDRAP. Valoarea contractului este de 72.316.800 de lei cu TVA, iar valoarea unui microbuz este de 120.528 lei cu TVA (26.784 Euro).

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri