Noul ministru al Finantelor, Ioana Petrescu, a afirmat ca trebuie sa discute cu ministrul Muncii pentru a stabili daca exista spatiu bugetar pentru ca pensiile sa mai fie majorate si anul viitor, premierul Victor Ponta intervenind insa si precizand clar ca pensiile vor fi indexate "cu siguranta".

"Daca doamna Plumb vrea sa creasca pensiile, o sa avem o discutie, sa vedem in ce mod putem face acest lucru. Trebuie sa discutam daca exista spatiu bugetar de a face asa ceva, dar eu o sustin pe doamna Plumb si masurile sociale pe care le propune, dar cum am spus: in masura in care exista...", a spus noul ministru al Finantelor, la Antena 3, potrivit Mediafax.

Premierul Victor Ponta, aflat in studio, a intervenit insa, precizand clar ca pensiile vor fi majorate si anul viitor. "Da, se indexeaza pensiile, asa cum le-am indexat si in 2014, cu 3,75%. Avem in strategia fiscal-bugetara pastrarea indexarii cu acea medie rata a inflatiei si cresterea salariului mediu brut. Deci, exista planificat aplicarea legii, pana la urma, este legea care priveste indexarea pensiilor. Pensiile se indexeaza cu siguranta", a spus Ponta.

Noul ministru al Muncii, Rovana Plumb, a declarat, marti, ca doreste sa modifice Legea pensiilor si ca, in prezent, exista o perspectiva de indexare a punctului de pensie cu 4% pentru 2015. Aceeasi idee a fost prezentata si la finele saptamanii trecute.

Citeste si:
Cu cat vrea Ministerul Muncii sa majoreze salariul minim
Cu cat vrea Ministerul Muncii...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Pro Romania nu va vota investirea Guvernului PNL