"Daca doamna Plumb vrea sa creasca pensiile, o sa avem o discutie, sa vedem in ce mod putem face acest lucru. Trebuie sa discutam daca exista spatiu bugetar de a face asa ceva, dar eu o sustin pe doamna Plumb si masurile sociale pe care le propune, dar cum am spus: in masura in care exista...", a spus noul ministru al Finantelor, la Antena 3, potrivit Mediafax.

Premierul Victor Ponta, aflat in studio, a intervenit insa, precizand clar ca pensiile vor fi majorate si anul viitor. "Da, se indexeaza pensiile, asa cum le-am indexat si in 2014, cu 3,75%. Avem in strategia fiscal-bugetara pastrarea indexarii cu acea medie rata a inflatiei si cresterea salariului mediu brut. Deci, exista planificat aplicarea legii, pana la urma, este legea care priveste indexarea pensiilor. Pensiile se indexeaza cu siguranta", a spus Ponta.

Noul ministru al Muncii, Rovana Plumb, a declarat, marti, ca doreste sa modifice Legea pensiilor si ca, in prezent, exista o perspectiva de indexare a punctului de pensie cu 4% pentru 2015. Aceeasi idee a fost prezentata si la finele saptamanii trecute.