Ioana Petrescu, ministrul Finantelor: Daca nu introducem aceasta acciza de 7 eurocenti, riscam sa nu mai platim pensiile

Din introducerea accizei suplimentare de 7 eurocenti pe fiecare litru de carburant se vor colecta pana la finele anului doua miliarde de lei, iar neincasarea acestei sume ar putea crea probleme la plata cheltuielilor curente, a declarat Ioana Petrescu, ministrul Finantelor.

Plata pensiilor si a salariilor pentru bugetari ar putea fi pusa in pericol daca acciza suplimentara de 7 eurocenti nu va fi aplicata de la 1 aprilie, deoarece suma care ar urma sa fie colectata este de doua miliarde de lei si nu poate fi usor inlocuita, a declarat, la Adevarul Live, Ioana Petrescu, ministrul Finantelor Publice.

Intrebata ce se poate intampla daca nu se introduce aceasta noua taxa si daca exista riscul ca banii sa nu mai ajunga pentru pensii si salarii, oficialul a raspuns afirmativ: „Da. Sunt 2 miliarde, ganditi-va. Ar fi fost 2,670 miliarde, acum sunt 2 miliarde. Evident ca exista un pericol foarte mare pentru ca o mare parte din cheltuielile pe care le avem la buget sunt cheltuieli – nu stiu daca le-as numi fixe, dar de genul de care descrieti dumneavoastra: pensii, salarii. Care, vrand-nevrand, trebuie acoperite. Nu vorbim de lucruri care se taie foarte usor. Restul de 25% se mai poate, dar vorbim aici de 2 miliarde si asta e o suma considerabila. Era absolut necesar de introdus aceasta taxa“, a precizat ministrul.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
Statul a obtinut aproape 6 miliarde lei din supraacciza la carburanti
Statul a obtinut aproape 6...
Sursa foto: AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri